Aktuella tjänster     

Vi rekryterar rätt

ledare.

 

Global konkurrens. Hård kamp om medarbetare och marknadsandelar. Ökade krav på etik, effektivitet och konkreta kundvärden. Sociala medier som gör att bra och dåliga arbetsgivare snabbt hamnar i sökarljuset. Så ser verkligheten ut på 2010-talet. En konsekvens för din verksamhet är att det blir allt viktigare, och allt svårare, att knyta till sig de bästa krafterna.

 

Här kommer Högström & Co in i bilden. Vi använder ett omvärlds- och marknadsperspektiv i arbetet med att ta fram kravspecifikationen i samband med chefsrekryteringen. Det innebär att konsulten sätter sig in i din verksamhets utmaningar och behov. På så sätt får vi en tydlig bild av vilka insatser som krävs och vilka egenskaper som chefen eller specialisten bör ha för att ge varumärket ett försprång.

 

Ofta räcker det inte med att annonsera för att finna rätt person. Därför har din verksamhet tillgång till Executive Search. Med andra ord: våra specialister letar via databaser, nätverk och andra kanaler upp kandidater som stämmer överens med kravspecifikationen.

 

 

Chefsrekrytering med garanti

 

Högström & Co är ett av södra Sveriges ledande företag inom chefsrekrytering. Vi finns i Växjö, Kalmar, Karlskrona, Malmö och Oskarshamn.

 

Varje år genomför våra konsulter ett hundratal rekryteringar av chefer och kvalificerade specialister inom näringsliv och offentlig sektor. En genomgång sedan starten 2003 visar att 99 procent av uppdragen har varit framgångsrika. Lägg därtill att vi erbjuder chefsrekrytering med garanti.

Läs mer om vårt arbetssätt.

 

 

Regional, nationell och internationell rekrytering

 

Högström & Co är medlem i INAC Global Executive Search, www.inac-global.com. Därmed har din verksamhet tillgång till utvalda rekryteringsspecialister i ett fyrtiotal länder över hela världen.

 

Våra medarbetare har ledarerfarenhet i kombination med djup kunskap om näringslivets och den offentliga sektorns villkor.

 

Kontakta gärna någon av våra konsulter, så får du veta mer om vad din verksamhet kan vinna på att samarbeta med Högström & Co.

 

Handelskammaren arrangerade

Business Forum med IKEA i Älmhult

 

2014-10-16

 

Årets Business Forum fokuserade på varumärkesbyggande och line up:en var stark: Patrik Nygren-Bonnier, marknadschef på IKEA Sverige, Per Schlingmann, författare och rådgivare och Pia Lannergren, affärscoach och expert på personal branding.

 

Per Schlingmann pratade om att makten över varumärket flyttas mer och mer till kunderna och användarna tack vare all ny teknik. Hur måste vi agera för att "hänga med" i de snabba förändringarna i vår omvärld? Av Patrik Nygren-Bonnier fick vi höra hur IKEA arbetar för att möta dagens människor som är mer pålästa och ställer mer krav än någonsin. Under eftermiddagen återkom gånger återkom uttrycket "att framtidssäkra" sitt varumärke. Kunden ska alltid känna sig säker på att få en bra leverans här och nu men också att varumärket leder framåt. Sist ut för dagen var Pia Lanneberg som fokuserade på hur man bygger sitt personliga varumärke. Inledningsvis belyste hon vikten av att förstå och ta kontroll över hur vi uppfattas av andra, det är det som utgör vårt personliga varumärke och det är viktigt att det är tydligt. Varumärket måste utgå från den vi faktiskt är, annars är det inte hållbart och då faller det, konstaterade hon. Hon gav en rad råd kring hur man hittar och definierar sitt personliga varumärke och vilken roll det spelar exempelvis vid rekrytering. 

 

Evenemanget lockade ca 140 deltagare, där Cecilia Ahlqvist deltog från Högström & Co. Eftermiddagen avslutades traditionsenligt med köttbullemiddag på IKEAs Värdshus.

 

Fler nyheter

Kommunikation - temat vid årets Näringslivsdag i Karlskrona

Ny Förbundschef vid Räddningstjänsten Västra Blekinge

DFDS i Karlshamn växer

 

Läs alla nyheter